top of page
IMG_9518-1920w-719x800.png

Stepsjöring

Steppen en bewegen met je hond.

Zowel voor jou als voor je hond een super aangenaam en gezond tijdverdrijf. Om nog niet te spreken van de vele voordelen die deze sport kent voor jullie beide.

Ontdek Stepsjöring: De Ultieme Avontuurlijke Hondensport

Stepsjöring, een opwindende vorm van hondensport, combineert de kracht en energie van honden met de opwinding van buitenavonturen. Deze activiteit, die haar oorsprong vindt in Scandinavië, is uitgegroeid tot een favoriete bezigheid voor avontuurlijke hondenliefhebbers over de hele wereld.

Voordelen van Stepsjöring:

  1. Beweging voor Mens en Hond: Stepsjöring biedt een uitstekende manier voor zowel jou als je harige metgezel om lichaamsbeweging te krijgen. Het is een leuke en actieve manier om fit te blijven en de band tussen jou en je hond te versterken.

  2. Outdoor Avontuur: Met Stepsjöring kun je genieten van de schoonheid van de natuur terwijl je samen met je hond door bossen, parken en paden glijdt. Het is een geweldige manier om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en de frisse lucht op te snuiven.

  3. Teamwerk en Samenwerking: Stepsjöring vereist samenwerking en communicatie tussen jou en je hond. Het versterkt het vertrouwen en de band tussen jullie beiden terwijl je samenwerkt om obstakels te overwinnen en doelen te bereiken.

Benodigdheden voor Stepsjöring:

  1. Step, Scooter of Trike: Een speciale stepsjöring Step,-scooter of -trike is essentieel voor deze sport. Deze voertuigen zijn ontworpen met sterke frames, stabiele wielen en remmen voor veiligheid en comfort tijdens het rijden.

  2. Harnas en Lijn: Elk deelnemend hondenteam moet voorzien zijn van een goed passend harnas voor de hond, evenals een elastische lijn die aan de scooter is bevestigd. Het harnas moet comfortabel zijn voor de hond en hem of haar in staat stellen om vrij te bewegen tijdens het rennen.

  3. Veiligheidsuitrusting: Veiligheid staat voorop bij Stepsjöring. Zorg ervoor dat je een (fiets)helm draagt om je hoofd te beschermen in geval van een val of botsing. Ook knie- en elleboogbeschermers kunnen nuttig zijn om blessures te voorkomen. Een (fiets)bril of aangepaste zonnebril is ook geen overbodige luxe.

  4. Training en Kennis: Voordat je aan Stepsjöring begint, is het belangrijk om de nodige training te volgen en kennis op te doen over veiligheidsprocedures, commando's voor je hond en de juiste technieken voor het rijden met een hondenstep.

Klaar om de wereld van Stepsjöring te verkennen? Met de juiste uitrusting en een positieve instelling kun je samen met je hond genieten van avontuurlijke ritten en onvergetelijke herinneringen creëren.

TOP BEHAVIOUR.png
bottom of page