top of page
TBK9DogLogo3_edited.jpg

Over ons

In 1989 kocht ik mijn eerste Bouvier Des Flanders, Shago was zijn naam. Een grote stevige pikzwarte pup. Hij was geweldig. Ik was supertrots met mijn eerste echte eigen hond, die ik zelf gekocht had en waar ik zelf voor zou gaan zorgen en trainen.

Thuis bij mijn ouders hadden we altijd honden gehad van een kleine fox tot een dalmatiër en een Ierse Setter toe. Toen had ik al begrepen dat die hondjes allemaal een eigen karakter hadden en ook eigen gedrag vertoonden.

Niet lang na Shago kwam dan Tessa ook een Bouvier Des Flandres maar een heel ander type. Daarna kwam Jirina Du Clos D'Ebene onze roedel vervoegen en dat was de start van de kennel Bouviers Van de Sharina Hoeve.

Bijna 30 jaar hebben we er alles aan gedaan om prachtige Bouviers te fokken, zowel voor show als voor de  hondensport. In 2017  kwam daar echter een eind aan. In de tussentijd heb ik les gegeven in verschillende hondenscholen van de kust tot in Antwerpen. Ook heb ik verschillende jaren lesgegeven in Syntra West voor de leerlingen van de verschillende dierenberoepen. Ik gaf daar wetgeving, inrichting van kennel/pension, en een gedeelte dierengedrag.

ishtraining2.jpg
IMG_9059_edited.png
736C3E5F-6B9C-4A72-B58A-E5641517D853.jpeg

Vandaag ben ik zelf voornamelijk bezig met het opleiden van mijn Australian Cattle Dog Tyson tot Search and Rescue reddingshond. We zijn begonnen wanneer hij 11 weken oud was. Ik weet nog toen ik de eerste keer met hem naar de club ging en al die andere honden zag trainen, dat ik dacht :” Hopelijk lukt mij dat ook met deze intense hond”. Want het was al direct duidelijk dat een Australian Cattle Dog geen rustige Bouvier was. Zelfs op die jonge leeftijd bleek Tyson heel intens te zijn, zeer intelligent en daarboven op ook nog eens een heel dominant baasje, dat heel graag zijn eigen ding deed.

Nu een jaar later is hij uitgegroeid tot een fantastisch sociale, stabiele, aanhankelijke vriend voor het leven. Hij houdt ervan om te werken en mensen en slachtoffers op te sporen. Hij doet het super goed tussen al die andere veel oudere reddingshonden. 

Sinds november 2022 is een nieuwe telg ons gezinnetje komen vervoegen. Dieuwertje Von Schzachaue "Diwi" een Hollandse Herder Ruwhaar teefje geboren op 02/09/2022.

Ook zij zal verder opgeleid worden als reddingshond, maar zal ook deelnemen aan Shows om dit zeer zeldzame ras verder te promoten.

In de Gallery kun je verschillende foto’s en filmpjes vinden van Tyson en Diwi en hun trainingen.

Al deze ervaringen probeer ik ook door te geven aan mijn klanten en al zeg ik het zelf met zeer goede resultaten. Het geeft me voldoening om te zien hoe honden en hun baasjes evolueren naargelang de lessen vorderen. Als je dan na enkel tijd ziet hoe gelukkig baasjes en honden met elkaar geworden zijn dan is dat al de grootste beloning die je als instructeur kan krijgen.

Ondertussen blijf ik cursussen en bijscholingen volgen om zo de beste service te geven aan mijn klanten en hun honden. Er zijn ook verhuisplannen naar een groter huis en een meer landelijke setting, zodat we daar onze dienstverlening nog kunnen uitbreiden.

Ik denk dan vnl aan pension en ook een intern verblijf van honden met problemen die we op de gewone manier niet opgelost krijgen. De hond zou dan intensief begeleid worden gedurende een bepaalde periode met regelmatige trainingen per dag, ook socialisatie met andere honden en in een roedel kan een van de mogelijkheden zijn.

We hebben nog veel plannen, maar uiteindelijk maar met één doel : Baasjes en honden gelukkig maken en zorgen dat ze een fantastische band krijgen met elkaar.

IMG_8661.jpeg
TOP BEHAVIOUR.png
bottom of page