top of page

Bezoek aan de DA met Diwi

4 Dec 2023, Diwi had vandaag een afspraak bij de DA om haar inentingen te vernieuwen. Zoals altijd was ze er klaar voor. Toen ik de leiband pakte om te vertrekken stond ze al klaar aan de auto om zo snel mogelijK te vertrekken.

Heel de rit is ze rustig gebleven in haar bench in de camionette.

Aangekomen bij de DA kon ze niet snel genoeg de auto uit zijn. Ik had geparkeerd op het dorpsplein zodat ze nog een kleine wandeling had voor we binnen zouden gaan. Na de hele omgeving daar afgesnuffeld en gecontroleerd te hebben was het tijd om haar behoefte te doen. Wij verder gewandeld naar de DA. Ook daar weer, wanneer we voor de deur stonden om binnengelaten te worden, kon ze weer niet snel genoeg binnen zijn. Direct naar de weegschaal want dat is ondertussen een gewoonte geworden voor haar. 25,2 kg perfect gewicht voor haar, ze is net 15 maanden en de groei in de hoogte zal nu wel gestopt zijn. Nu wachten op de groei in de breedte, maar dat komt zeker goed.

Wachten op onze beurt, een moeilijk gegeven voor Diwi. Ze kan niet snel genoeg binnen zijn.

Dan was eindelijk het moment daar dat we de spreekkamer mochten binnengaan. Diwi zoals altijd super enthousiast en in "cuddlemode". Goededag zeggen en knuffelen met iedereen die daar aanwezig was. Na het bevel op stond ze al klaar ovenop de behandeltafel. Heel trots omdat ze dat toch weer voor elkaar gekregen had. Na een algemeen onderzoek werd ze goed bevonden door de DA en ze was versteld dat ze zo veranderd was. Van Pup naar jongvolwassen dame is inderdaad wel een heel verschil natuurlijk. De neusspray tegen kenelhoest ging vanzelf en de DA kreeg nog een ferme lik als bedankje. Dan was het tijd om de inentingen te zetten. Diwi keek even naar haar achterhand waar de prik gezet werd, geen piep, geen kik maar wel direct klaar om terug te knuffelen met de DA. Daarna zoals het een dame betaamt netjes terug op de begane grond en klaar voor het koekje dat de DA al klaar had als beloning omdat ze zo flink was geweest.

Het is steeds een heel aangename belevenis om met haar naar de DA te gaan.

Nog een jaartje geduld lieve DA en dan zijn we er weer.


32 weergaven0 opmerkingen

Comments


TOP BEHAVIOUR.png
bottom of page