top of page

Puin training Villejust (Frankrijk) 13/10 - 16/10 2022

Bijgewerkt op: 30 dec. 2022

Op uitnodiging van de Reddingshonden Groep Tilburg mochten er 3 van onze leden van Searchdogs@Work mee naar de fantastische puinsite in Villejust Frankrijk. Villejust is gelegen ten zuiden van Parijs en is een erkende en veelgebruikte site door verschillende reddingshonden groepen van Europa. Ook de brandweer en andere reddingswerkers komen daar hun trainingen doen en hun certificering behalen.


Donderdag zijn we toegekomen na een rit van 4,5 uur. Veel files rond Parijs en het weer zat ook al niet echt mee. Uiteindelijk ingecheckt in het hotel, Campanille Hotel Villejust, dat maar op 5 minuten van de site gesitueerd is .

Daarna naar de site gereden om de omgeving te verkennen en kennis te maken met de andere leden van de groep die zouden deelnemen. Verschillende bekenden van eerdere trainingen tegengekomen.

Voor onze club waren Danny met Bailey en Valko er en ook Yoery was er met Tess en dan ikzelf met Tyson. Na met iedereen kennisgemaakt te hebben zijn we teruggereden naar het hotel om nog snel iets te kunnen eten en dan te genieten van een welverdiende nachtrust.


Vrijdag 14/10


Na een lekker ontbijt alles klaargemaakt en Tyson klaargemaakt voor een lange trainingsdag. Het weer zat echt niet mee op vrijdag. De hele dag afwisselend druilregen met fikse buien ertussen. Dus tegen de avond was alles doorweekt. Ik was to overmaat van ramp mijn regenbroek vergeten, dus heb de hele dag als een verzopen kip rondgelopen.

Maar qua training mocht het tellen. Vele runs gedaan met Tyson en elke keer weer wat bijgeleerd. We hebben heel veel gehad aan de opmerkingen en het advies van Richard. Nog eens bedankt daarvoor.

Begonnen om 9u en klaar om .... 19u. Ik kan je vertellen dat gaat niet in de koude kleren zitten. Stevige training. Zowel voor de geleider als voor de hond.

Toen we terugkwamen in het hotel heeft Tyson direct gegeten en is direct daarna onder de bureau op zijn kussen gaan liggen en hij viel als een blok in slaap.

Ik ben dan nog samen met enkele andere leden pizza gaan eten een beetje verder dan ons hotel en zo hebben we da dag dan afgerond rond 22u30.


Zaterdag 15/10


17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


TOP BEHAVIOUR.png
bottom of page